Tiyatro, dekorsuz, ışıksız, kostümsüz hatta oyuncusuz bile olur ama seyircisiz olmaz

Bir tiyatro, dekorsuz olur, ışıksız olur, kostümsüz olur hatta oyuncusuz bile olur ama seyircisiz olmaz. Biz tiyatro yaparken izleyicide bir anlık bile olsa bir düşünce yaratmak istiyoruz. Ayrancı’nın yıllar içinde bir tiyatro semtine dönüştüğünü rahatlıkla söyleyebiliriz. Tunalı’dakilerle birlikte bu civarda altı adet sahne ve bunun semtte bir karşılığı var.

Devamını oku

Ayrancı’da bir mahalle bostanı

Oturduğumuz apartmanların bahçeleri boş dururken her hafta sonu yüzlerce kilometre yol gidip bahçe yapmak fikrini doğru bulmuyorum. Sadece karbon ayak izini düşündüğünüzde bile yanlış geliyor bana. Komşularla tanışmak, paylaşmak, çocuklara bu deneyimi göstermek çok daha heyecan verici.

Devamını oku

Ortak gündemimiz kira sorunu

Ülkemizin maruz bırakıldığı yüksek enflasyon, kira ilişkilerimize de sirayet etti. Kiraya verenler, çözümü kiracılarını mülklerinden çıkartarak taşınmazlarını yeniden kiraya vermekte buldu. Ancak bilinmelidir ki, kira ilişkisinin kiraya veren ve kiracı bakımından sona erdirilmesi kanunen belirlenmiş bazı koşulların gerçekleşmesine bağlı kılınmaktadır.

Devamını oku

Ankaralılaşmak mı dediniz?

Gerçi kişilerin şehri değildir Ankara ama kişileri sembolleştiren bir kent olduğunu kim inkar edebilir? Mustafa Kemal ve arkadaşlarının serüvenini Cumhuriyet ile taçlandırmasına ev sahipliği yapmasından da biliriz ki “ağzımın tadı kaçmasın” diyenlerle arasında fersah fersah mesafe vardır.

Devamını oku

Ayrancı 15 dakikalık kent olabilir mi?

Ayrancı konut alanları ile yarışan bir merkez iş alanına dönüşürken, kentin çevreye yayılması da Ayrancı’yı bir transit geçiş yolu haline getirmiştir. Bölgenin kendine yeterliliği bulunan bir konut alanı olarak yeniden yapılandırılması giderek zorlaşmasına rağmen alınacak önlemlerle çağdaş bir kent parçası olarak bugünkü durumundan daha iyi bir yapıya kavuşturulması imkanı bulunmaktadır.

Devamını oku

15 dakikalık kent nedir?

Paris Sorbonne Üniversitesi Profesörü Carlos Moreno’nun “15 Dakikalık Kent Modeli” günlük ihtiyaçlara erişimin yaya ya da bisiklet yoluyla 15 dakika mesafede sağlanması üzerine kuruluyor. Bu şimdi ütopya olarak görünse de Amsterdam ve Kopenhag gibi kentler bu hedefe örnek gösterilebilir.

Devamını oku