Kamusal alanı yeniden tasarlamak

Manhattan’ın merkezinden geçen ve 1800’lerin ortasından itibaren işletilen demiryolu 1941’de kapatılmasına rağmen yıkımı halk tarafından engellenerek dönüşümü sağlandı ve yeni bir işlevle kente yeniden kazandırıldı.

Devamını oku

Saraçoğlu muamması

Ankara’nın merkezindeki koruma tescilli Saraçoğlu Mahallesi, son 7 yıldır imara açılma konusunda kamu ile sivil toplum kuruluşları arasında yoğun bir mücadeleye sahne oluyor. Aslında konu yeni değil 1995 yılından bu yana süren bir mücadele hikayesi var. O günden bu yana şehrin merkezinde işlevini yitirmiş bir kamusal alanın yeniden şehrin ortak kullanımına nasıl kazandırılacağını tartışıyoruz.

Devamını oku

Sokak ve felsefe

Binaların çevrelediği bir sokakta değil, sokakların çevrelediği binalarda yaşanan bir çağdır bu. Yani bir başka ifadeyle artık sokağa çıkmayan ya da sokakta varolmayan hiçbir şeyin geleceği yoktur.

Devamını oku

Leonardo Da Vinci’ye saygı

Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi, sanat sezonunu “Leonardo Da Vinci’ye Saygı” sergisi ile açtı. Sergi, Leonardo’nun ömrünün son üç yılını yaşadığı Amboise kentine yolculuk yapan sanatçıların burada duyumsadıklarını yansıttığı eserlerden oluşuyor.

Devamını oku

Su deposundan sanat merkezine

Kente su dağıtan bir su deposundan kentin kültür sanat yükünü omuzlayan bir merkeze dönüşen Çağdaş Sanatlar Merkezi, sanat merkezi olmasının ötesinde ülkenin demokrasi ve özgürleşme tarihine katkısıyla da öne çıkıyor.

Devamını oku

Aziziye’nin merdivenli sokakları

Ben merdivenlerden bir de güz vakti geçilmesi gerektiğine inanırım; merdivenlerde daha kalıcıdır sararmış yapraklar. Belki ben de onları toplar, Metin Altıok gibi birbirine uhuyla yapıştırır, sehpaya örtü yaparım.

Devamını oku