Ayrancı organik pazarı
Ayrancı Organik Pazarı, 2008 yılından bu yana organik sertifikalı, zehirsiz meyve ve sebzelerin yanı sıra bakliyat ve doğa dostu temizlik ürünlerini Ankaralılarla buluşturuyor.
Ayrancım Gazetesi 10. sayı
Ayrancı Organik Pazarı, 2008 yılından bu yana organik sertifikalı, zehirsiz meyve ve sebzelerin yanı sıra bakliyat ve doğa dostu temizlik ürünlerini Ankaralılarla buluşturuyor.
Hoşdere Caddesinde Aralık ayında ortaya çıkan “gülümseyen surat”ın kimliğini bulma çabaları sonuç vermedi. Bu sevimli hayalet yarın sizin de önünüze çıkabilir.
Ankara’nın bir kurum tarafından resmi olarak kullanmakta olan logosu yok. Ankara’ya kurumsal kimliği ile özdeş bir logo tasarlamaya mecburuz.
Amblem kent kimliğinin simgeleşmiş işaretidir. Ankara ambleminin yerel yöneticilerin keyfi uygulamalarına ve kişisel çıkarlarına alet edilmemiş, grafik nitelikleriyle tematik ve estetik yeterlilikte, içerdiği anlamlarla da kapsayıcı ve bütünleştirici özelliklere sahip olmasını beklemek yanlış olmaz.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kullanmakta olduğu amblem hukuken geçersizdir ve kerhen yürürlüktedir. Amblemin başarısız simgeselliği ise en hafifinden, bütün Ankaralılara yapılmış bir hakaret sayılmalıdır.
Eski Anadolu uygarlıklarından Hattilere ait bir eser olan “Hitit Güneşi”, 1973’te, Vedat Dalokay’ın Belediye Başkanlığı döneminde Ankara’nın ilk amblemi olarak seçildi. O günden bugüne elli yıldır Ankara’nın amblemi üzerine kopartılan fırtınalar, bir başkentin kendisini temsil edecek amblemden yoksun kalmasına kadar getirmiştir süreci.
Burada olan hadise bir kültür inşasıdır; katılımcılık kültürü, ortak akıl kültürü. Kent konseyinin iyi yanı o oldu çünkü o kültür yıpranmıştı ve bir araya gelmeye çok ihtiyaç vardı. Farklı kesimlerden kurumların bir araya gelmesi çok önemliydi.
Geniş kadrolu, farklı meslek ve uğraş alanlarını temsil eden üyelerden oluşan kent konseyinin tek ortak paydası Ankara. Bu anlamda AKK ayrıcalıklı bir yapı değil, içe dönük kapalı bir yapı değil, Ankara dışında da başka bir gündemi yok.
Ankara’da 25 sene sonra belediye başkanı değişti. Büyükşehir belediye meclisinde çoğunluk olanlar, Türkiye’de iktidar ancak kentte muhalefet. Belediye meclisinde sağlıklı bir tartışma ortamı yok, kent sorunları değerlendirilemiyor. Peki kentin gerçek sorunları hangi platformda tartışılacak? Ankara Kent Konseyi hakkıyla kurulursa işte bu beklentiyi karşılayacağını öngördük.
Kentin seçilmiş belediye başkanı bu iklime itibar etmemiş olsa konuştuklarımızın hiçbir anlamı olmazdı. Bugün Ankara’da birbiriyle hiç karşılaşmamış insanların aynı masada toplanma nedeni günü kurtarma endişesi değil kentin geleceğini kurtarma endişesidir.
Ayrancı semtinde bulunan Ayrancı, Aziziye, Güvenevler, Güzeltepe ve Remzi Oğuz Arık mahallelerinde kent yaşamı ve kültürünü geliştirmek ve dayanışmayı sağlamak için çalışmalar yapmak için kurulmuş “Ayrancı Semti Kent Kültürü ve Dayanışma Derneği”dir.